Kontroll av A-kopian

I torsdags (28 juli) bar det iväg till SF:s Filmstaden Bergakungen i Göteborg för att kontrollkolla den alla första kopian av filmen som printats ut på riktig 35 mm-film, den s.k. A-kopian!

Eftersom visningen skulle börja kl 9 på morgonen, så innebar det att vi fick ge oss av med bil från Karlskrona ca kl 4 på morgonen för att hinna. Trodde vi. Men det visade sig att vi räknat fel på en timma i körtid så vi hann till och med stanna för en fika på Preem i Laholm för en stärkande dubbel espresso och en kanelbulle!

Göteborg är ingen enkel stad att köra i, men vår GPS (som för övrigt figurerar i filmen) ledde oss rätt till slut rätt. Väl framme mötte vi upp med vår fotograf Erik Molberg Hansen, samt vår elektriker Binge Hertzman som lyckats få nys om visningen. 🙂

Vi satte oss ner i en utav salongerna med kring 200 platser och det var verkligen en rolig upplevelse att få se Försvunnen såsom det är tänkt att den ska ses. Det var faktiskt första gången vi såg filmen med rätt färgkorrigering och rätt ljud. Tidigare har det antingen varit det ena eller det andra.

Allt kändes fint och vi antecknade ner några småjusteringar som skulle göras (någon bild var lite kontrastlös och en annan hade lite för mycket magenta etc).

Nästa gång vi ser filmen ska vi även dra på volymen lite mer än biografmaskinisten på Bergakungen vågade. Han körde på volym 4,5 och vi kom fram till att volym 5 är bäst! Man vill ju att Per Hallbergs och Daniel Saxlids ljud skall upplevas på bästa sätt!

Kontroll av A-kopian av Försvunnen på SF:s Filmstaden Bergakungen i Göteborg. Fr.v. Erik Molberg Hansen, Henrik JP Åkesson, Mattias Olsson och Binge Hertzman.

Efter visningen gick vi upp till avenyn för att äta lite lunch och prata lite grann. Erik och Binge skulle senare iväg och jobba, medan vi satte oss i bilen och efter några svettiga minuter lyckades vi hitta ut på motorvägen och bege oss hemåt. Vi kan inte låta bli att undra hur många mil vi tillbringat i bil sedan vi började arbeta med den här filmen, men man torde komma en bra bit runt jordklotet om man lade ihop dem.

I övrigt kan vi konstatera att det nu är drygt 4 veckor kvar till filmpremiären. Känns lite surrealistiskt, men såklart också väldigt roligt att vi äntligen ska få visa upp vad vi jobbat med alla dessa år.

Mvh,

Henrik JP Åkesson, regissör & producent
Mattias Olsson, regissör & manusförfattare
Försvunnen

~ av Trossfilm på 1 augusti, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: