Los Angeles

Oj vad tiden går fort!

Nu har vi redan varit i Los Angeles i över en vecka.
Innan dess var vi en vända i Göteborg på filmfestivalen och berättade om filmen för internationella inköpare, minglade lite och sen som sagt så flög vi hit till sunny California.

Vi har suttit med ljudarbetet en del men vi har även hunnit ta det lite lugnt, något som vart skönt efter en ganska lång period av långa arbetsdagar, -veckor och -månader.

Vi bor och jobbar ganska nära stranden vilket är skönt då man verkligen känner sig kreativ av de vackra omgivningarna. Här kommer ett litet smakprov av vad vi upplevt den första veckan! 🙂

En typisk palm helt enkelt.

Piren i Venice där bl.a. slutscenen av Michael Douglas "Falling Down" spelades in.

Vacker vy från bergen borta i Malibu.

Assisterande ljuddesigner Daniel Saxlid arbetar.

Komplicerade ljudinställningar...

Igår såg vi filmen med en komplett första skiss av musiken som vi fick från vår kompositör Nils-Petter Ankarblom. Wow, det kändes väldigt kul att se och höra resultatet sammansatt. Det är en bit kvar innan vi låser det men det var en väldigt bra början!

Våra kära ljudkillar Per Hallberg och Daniel Saxlid hade inte sett filmen i ett svep sen en ganska tidig grovklippning och var väldigt nöjda, precis som vi.

Idag har vi bl.a. kollat på första delen av filmen med musik och följt upp det med ett video-möte med Nils-Petter där vi gått igenom musiken och pratat om hur man ska vidareutveckla den. Det är väldigt spännande. 🙂

Lite kul fakta är att när vi tidigare var i Sverige och jobbade så var kompositören i USA och jobbade, då fick vi ha möten via video på nätet. Nu när vi åkte till USA så åkte han tillbaka i Sverige, vilket åter igen gör att videomöten är ett måste.  🙂 Vi hann dock sammanstråla i Göteborg i två intensiva dagar hoptryckta i ett litet hotellrum tillsammans med hans portabla musikstudio bestående av en laptop och en synth innan vi reste hit. Skype är verkligen ett fantastiskt verktyg för att kunna arbeta från världens olika hörn!

Vi jobbar vidare och fortsätter att försöka hålla er uppdaterade om vad som händer med filmen!

Mvh,

Henrik JP Åkesson, regissör & producent
Mattias Olsson, regissör & manusförfattare
Försvunnen

~ av Trossfilm på 17 februari, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: